REGIO – Uit vrees voor de gevolgen van de Brexit hebben vorig jaar enkele bedrijven in de logistiek ervoor gekozen zich in Limburg te vestigen. Enkele andere ondernemingen zien vanuit hetzelfde oogpunt mogelijkheden voor investeringen in de provincie.

Dat zegt Bert de Wit, manager Business Development van LIOF, tegenover Dagblad de Limburger. “Een aantal bedrijven kijkt heel serieus naar Limburg. Het is de voorhoede van 29 maart”, stelt De Wit. Die dag treedt het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). Het VK is een van de grootste handelspartners van Nederland, dus Brexit heeft grote gevolgen voor het zakendoen.

Gevolgen
Verschillende grotere bedrijven zijn van plan om hun logistieke operatie naar het vasteland te brengen, zodat ze zonder obstakels handel kunnen drijven. Bedrijven bereiden zich voor en brengen hun voorraden of een deel hiervan naar het vasteland. Naar Nederland en ook naar Limburg. Volgens de provincie huren de bedrijven magazijnruimte en nemen daarna definitieve stappen.

Bron: Zakenblad Midden-Limburg