Het werkgebied van OML

Gezien de demografische kenmerken van Midden-Limburg is hier bij uitstek de Euregio-gedachte van toepassing.

Het werkgebied van OML

De regio Midden-Limburg vormt het hart van de provincie Limburg en grenst direct aan Duitsland en België. Op een oppervlakte van 650 vierkante kilometer wonen ongeveer 220.000 mensen. De regio heeft een goede verbinding met het Belgische en Duitse achterland. Door deze geografische ligging is de ‘Euregio-gedachte’ hier meer dan alleen een gedachte. Sterker nog, het is al jaren de concrete werkelijkheid. Industrie en handel in de regio zijn internationaal georiënteerd. De A73 en de A2 vormen de belangrijke infrastructuur-verbindingen van en naar Midden-Limburg en het omringende achterland. Het Duitse Ruhrgebied hoort daar nadrukkelijk bij.

Centraal in Europa

De regio Midden-Limburg heeft een centrale ligging binnen de megalopolis ‘Blauwe Banaan”: de Europese regio met de grootste concentratie aan mensen, kapitaal en bedrijven met een potentiële afzetmarkt van circa 85 miljoen inwoners. Het terrein vormt een gateway naar alle windrichtingen binnen de EU. Van de agglomeraties van Milaan en Turijn naar de Randstad, en van de Vlaamse Ruit en het Ruhrgebied naar de West-Midlands in Groot-Brittannië.

Logistieke hotspot Limburg

Waarom kiezen voor Limburg als logistieke vestigingslocatie? Door haar strategische ligging speelt de regio Midden-Limburg een belangrijke rol in de regio. De ligging ten opzichte van de grote hotspots zoals Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en het Duitse Ruhrgebied is fenomenaal. Belangrijke aanvoerroutes over land, water, spoor, maar ook via de lucht zijn meer dan vanzelfsprekend. Hetzelfde geldt voor toplocatie bedrijventerreinen, internationale containerterminals, luchthavens en hoogwaardige opleidings- en trainingscentra. Daarnaast beschikt bedrijvenpark Zevenellen te Haelen, in de gemeente Leudal, over een binnenhaven van zo’n acht hectare.

Wonen en Leven

Midden-Limburg is een regio waar het goed wonen, werken en recreëren is. Op recreatief gebied kan iedereen aan zijn trekken komen. Het Maasplassengebied biedt mogelijkheden voor verschillende soorten watersport. Nationaal Park de Meinweg biedt een aangename dosis rust en stilte voor wandelaars en fietsers. In de mooie centrumsteden zijn alle faciliteiten voorhanden. In het centrum van Roermond ligt het Designer Outlet Center. De combinatie van een hoogwaardig voorzieningenniveau in de steden en belangrijke recreatie- en natuurgebieden zijn trendsettend voor de kwaliteit van het vestigingsklimaat in de regio.