Be­gin juli start een nieu­we fase op de N280

Be­gin juli start een nieu­we fase op de N280

klik hier voor het volledige bericht

Weggebruikers rijden al een jaar aan de zuidkant van de N280, maar begin juli gaat dit veranderen. Dan start de volgende fase. Vanaf begin juli rijdt het verkeer aan de noordkant van de N280, zodat de zuidkant vrij is en we daar kunnen werken. De zuidkant krijgt een nieuwe fundering en nieuw asfalt en wordt opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden duren van begin juli tot en met eind augustus.

Nu werken we nog hard aan de reconstructie van de noordkant van de N280. Op sommige plekken moet nog asfalt komen en we maken de verdiepte ligging N280 klaar voor 1 baan verkeer. Ook voeren we nog kleine werkzaamheden uit. We plaatsen lantaarnpalen, maken markeringen op de weg en zaaien de bermen in. Daarna kunnen de rijbanen open voor verkeer, maar ze zijn pas helemaal klaar nadat we in het najaar nog een paar werkzaamheden hebben gedaan. Het is mogelijk dat de weg in de verdiepte ligging daarvoor dan nog een keer tijdelijk dicht gaat.

We werken vanaf begin juli tot en met eind augustus aan de zuidelijke rijbanen op de N280. We breken de verharding op, maken de wegfundering en nieuw wegdek en richten de weg in. Daarom rijdt het verkeer in deze periode over de noordelijke rijbanen en in de verdiepte ligging op 1 rijbaan.

Verleggen kabels en leidingen in Wilhelminasingel vanaf 22 juni
Voor de voorbereidingen van deze werkzaamheden sluiten we vanaf 22 juni 2020 op de N280 de rechtsaffer naar de Wilhelminasingel af. Daarmee maken we ruimte vrij om kabels en leidingen onder de weg te verleggen.

Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment plaatsvinden. Kijk regelmatig op onze website voor de meest actuele informatie.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
Om te zorgen voor zo min mogelijk overlast, voeren we de werkzaamheden zo veilig en efficiënt mogelijk uit. Daarom sluiten we het werkgebied volledig af voor verkeer. Onze werktijden voor deze werkzaamheden zijn van 07:00 tot 23:00 uur. Het kan zijn dat we ook buiten deze uren moeten werken, maar dat proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. Wel zo fijn voor u en voor ons!

Alle hinder voorkomen is helaas niet mogelijk. Er kan hinder zijn door trillingen en geluid.

Wat betekent dit voor u?
Alle bestemmingen blijven bereikbaar.

Doorgaand verkeer op de N280 kan blijven doorrijden en rijdt vanaf begin juli aan de noordkant van de N280.
Verkeer vanuit westelijke richting kan alleen rechtsaf naar Buitenop-Roerkade en niet meer linksaf naar Buitenop-Maashaven.
Verkeer vanuit oostelijke richting kan alleen rechtsaf naar Buitenop-Maashaven en niet meer linksaf naar Buitenop-Maashaven.
Verkeer vanuit Maashaven en Arlo (Looskade) richting N280 naar het westen is mogelijk.
Verkeer vanuit Maashaven en Arlo (Looskade) richting N280 naar het oosten is alleen mogelijk via een kleine omleidingsroute via Hatenboer – De Weerd.
Verkeer vanuit Kraanpoort en Looskade richting het westen en oosten rijdt via de Looskade naar de N280.
Verkeer vanaf de Wilhelminasingel richting het westen en oosten naar de N280 is mogelijk.
Verkeer van de N280 naar de Wilhelminasingel is niet mogelijk. Bestemmingsverkeer Wilhelminasingel/Venloseweg kan via een kleine omleidingsroute Broekhin Noord.

zie onderstaande link voor bijpassende kaarten:

N280 – Bereikbaarheid bedrijven afsluiting Maasbrug – Hatenboer