Dimass Group koopt OML kavel op Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen

Dimass Group koopt OML kavel op Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen

Dimass Group BV sloot op 11 maart 2021 een koopovereenkomst met OML BV voor de aankoop van een bedrijfskavel op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen, gemeente Leudal. Met de aankoop van de kavel, van ruim 54.500 m² (waarvan circa 12.200 m² in optie), gaat voor Dimass Group BV een lang gekoesterde wens in vervulling om centraal en toekomstgericht te ondernemen. De kavel ligt aan de overkant van het bestaande pand van Dimass Group BV, welke het hoofdkantoor is waar zij sinds 2013 gevestigd zijn. Het nieuwe pand komt op een prachtige zichtlocatie en Dimass wordt daarmee het visitekaartje van het Bedrijvenpark Zevenellen.

Namens de aandeelhouders van OML is wethouder Piet Verlinden van de gemeente Leudal aanwezig en vanuit zijn portefeuille bedrijventerreinen woont Limburgs gedeputeerde Joost van den Akker de bijeenkomst bij. Van den Akker: “Dimass draagt met deze uitbreiding bij aan de moderne klantgerichte orderafhandeling vanuit onze provincie en neemt daarbij een prominente positie in op het bedrijvenpark in Midden-Limburg.”

Over Dimass Group BV
Door de enorme groei van de afgelopen jaren werd de bestaande ruimte aan de Roermondseweg in Haelen snel te klein. Noodzakelijk was om in de regio meerdere bedrijfsruimten te huren. Met inmiddels ruim 100 medewerkers en zo’n 27.000 m² aan bedrijfsruimten, verdeeld over de locaties, is Dimass Group BV een van de toonaangevende fulfilmentbedrijven in Nederland. Gezien de enorme groei, maar ook de verspreide ligging van de diverse panden, was er de wens om alles weer onder één dak te kunnen brengen. De voorkeur is uitgesproken om in de gemeente Leudal te blijven ondernemen. Mede gezien de ligging in de Euregio is de locatie van belangrijke toegevoegde waarde. Voor de bouw van het nieuwe pand is gekozen voor Unibouw BV uit Gemert. De bouw van fase 1, bestaande uit 15.000 m² warehouse en 1.000 m² kantoor, start medio 2021. De oplevering staat gepland voor eind 2021. Het ontwerp past uitstekend in de bestaande omgeving door onder andere het gebruik van duurzame materialen en lichte en natuurlijke kleuren.

Fulfilment
Dimass Group BV werkt in een 24-uurs economie en is gespecialiseerd in fijnmazige distributie, fulfilment genaamd. Consumenten doen hun aankopen meer en meer online. Fulfilment is vooral het verwerken van bestellingen via e-commerce. Dimass regelt het totale logistieke proces waarbij de nationale en internationale klanten volledig worden ontzorgd.

Over Zevenellen
Zevenellen, gevestigd in de gemeente Leudal, is een duurzaam, multifunctioneel bedrijvenpark. Voor ondernemers de plek om duurzame ambities te verwezenlijken. Het terrein kent meerdere grondeigenaren, waaronder OML (Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV) en WBCZ (World Biobased Centre Zevenellen), die hun deel van het bedrijventerrein voor eigen rekening en risico ontwikkelen. OML heeft 5 aandeelhouders, waaronder de gemeente Leudal. De gemeente verleent vergunning aan bedrijven die zich willen vestigen op Zevenellen. Afhankelijk van de aard van de activiteit kan dit ook de Provincie Limburg zijn. Zevenellen is prima bereikbaar over de weg en over water (haven). De ontwikkeling van het bedrijvenpark is goed voor de economie, werkgelegenheid en tevens voor de leefbaarheid van de inwoners van Leudal.

Over OML
OML BV draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML heeft de volgende kerntaken: ontwikkeling en uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen, acquisitie van bedrijven en sales van bedrijventerreinen, locatie- en gebiedsontwikkeling alsmede advisering bij ruimtelijk-economische vraagstukken.

Foto op locatie Duurzaam Multifunctioneel bedrijvenpark Zevenellen
Van links naar rechts:
Dhr. Piet Verlinden, Wethouder gemeente Leudal
Dhr. Joost van den Akker, gedeputeerde Provincie Limburg
Dhr. Peter Walraven, directeur Dimass Group BV
Mevr. Karien Walraven-Staadegaard, directeur Dimass Group BV
Dhr. Hans Coppus, directeur OML BV
Dhr. Jeroen Bertjens, Sr. Consultant Marketing & Sales OML BV