-VOL- Historische film over Maascentrale PLEM Buggenum op 1 juli 2020

-VOL- Historische film over Maascentrale PLEM Buggenum op 1 juli 2020

LET OP: INMIDDELS IS DE FILMAVOND VOL GEBOEKT!

Veel voormalige en huidige inwoners van Buggenum, Haelen en omgeving (de 70-ers van vandaag) groeiden op in de tijd die het industriële begin van het huidige Zevenellen-terrein markeerde. Zij maakten begin jaren vijftig de bouw van de Maascentrale van de Provinciale Limburgse Elektriciteit Maatschappij (beter bekend als de PLEM) mee. En de daarmee gepaard gaande maatschappelijke ontwikkelingen van de omliggende dorpen Buggenum, Haelen en Horn. Deze, voor deze contreien, zo belangrijke economische ontwikkeling is vastgelegd op film. De film is te zien op woensdagavond 01 juli 2020 om 19.30 uur op het Zevenellen-terrein. Aanmelden voor de film is verplicht.

Met dank aan de Studiegroep Leudal (werkgroep Heemkunde), deelt Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg deze historische vastlegging graag met geïnteresseerden. Aan het slot van de avond vertonen we ook nog beelden van de sloop van de Maascentrale en is er gelegenheid om nog even na te praten.

Vertoning op Zevenellen
De film is woensdagavond 01 juli 2020, gratis, te bezichtigen op het Zevenellen-terrein. Daar waar nieuwe ontwikkelingen in voorbereiding zijn. Met dank aan Attero mogen we de historische film afspelen in de prachtige, authentieke filmzaal. Locatie: Roermondseweg 53 in Haelen. Inloop is vanaf 19.00 uur. Aanvang film: 19.30 uur.
De filmzaal is ruim. Echter, gezien de coronamaatregelen die genomen moeten worden, is 40 personen het maximum aantal toeschouwers.

Aanmelden
Heeft u interesse? Meld u zich uiterlijk vrijdag 19 juni 2020 aan via info@oml.nl. Na bevestiging is uw gratis plek gereserveerd.