Dimass "Van vijftien locaties naar alles onder één dak"

Dimass "Van vijftien locaties naar alles onder één dak"

Dimass betrok acht jaar geleden haar huidige pand in Haelen op Bedrijventerrein Windmolenbos. Daar dachten eigenaren Karien en Peter Walraven voorlopig goed te zitten. Maar binnen een half jaar groeide het fulfilmentbedrijf uit zijn jas. Hoe kwamen zij uiteindelijk bij hun keuze voor Zevenellen?

Dimass Group BV werkt in een 24-uurs economie en is gespecialiseerd in fijnmazige distributie, fulfilment genaamd. Consumenten doen hun aankopen meer en meer online. Fulfilment is vooral het verwerken van bestellingen via e-commerce. Dimass regelt het totale logistieke proces waarbij de nationale en internationale klanten volledig worden ontzorgd.

Van links naar rechts: Jeroen Bertjens (OML)
en Karien en Peter Walraven (Dimass Group)

Van 15 locaties naar alles onder één dak
“We zitten in de e-commerce en dat is een heel snelgroeiende wereld”, vertellen Karien en Peter Walraven, directeur-eigenaren Dimass Group.  “De bestaande bedrijfsruimte van Dimass Group op bedrijventerrein Windmolenbos in Haelen was al langer te klein. Hierdoor moesten we diverse ruimten bijhuren op diverse plekken”, vervolgt Peter. Karin vult hem aan: “Onze medewerkers zijn verspreid over zo’n vijftien locaties en dat is inefficiënt. We willen iedereen onder één dak, nieuwbouw is dringend nodig.” Daar werd OML voor ingeschakeld bij het zoeken van de juiste plek en te schakelen tussen bedrijf en overheid.  Wat Zevenellen, aan de overkant van de straat voor Dimass, extra aantrekkelijk maakt, is enerzijds de focus op duurzaamheid en circulariteit (denk aan zonnepanelen, brede bermen, wegen van hergebruikt asfalt) en anderzijds de locatie. Peter Walraven: “Centraal in Europa en daarmee dichtbij grote afzetmarkten. En ondertussen zitten we precies ver genoeg weg van de warehousing steden Echt en Venlo.”

Groei, ruimte voor groen en knipoog naar PLEM-verleden
Karien: “In 2021 is de nieuwbouw gestart, bestaande uit 15.000 m² warehouse en 1.000 m² kantoor. Het ontwerp past uitstekend in de bestaande omgeving door onder andere het gebruik van duurzame materialen en lichte en natuurlijke kleuren. De gevel wordt heel speciaal met platen die lijken op geoxideerd koper. Een knipoog naar de koperen leidingen van de PLEM voorheen op deze locatie. Daarnaast hebben we ook behoorlijk wat ruimte overgelaten voor groen.”
Volop ruimte voor groen op en rond kavel Dimass.

“De nieuwbouw is bedacht op uitbreiding, zodat het niet weer binnen een half jaar te klein is. We hebben daarnaast nog circa 12.200 m² grond op Zevenellen in optie bij OML. We willen groeien van 126 naar ongeveer 200 medewerkers en tegelijkertijd doorgaan met automatiseren en robotiseren. We streven naar een hypermodern warehouse. We gaan met de nieuwste technieken mee, op ict-gebied en qua machines. Hiervoor zoeken we ook voortdurend nieuwe medewerkers. “
“Verantwoord ondernemen doen wij op verschillende fronten. We creëren goede arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers, zijn begaan met onze maatschappij en dragen graag een steentje bij op het gebied van duurzaamheid,” aldus Karien en Peter Walraven.

Meer weten over Dimass? Klik hier.