OML-Nieuwsbrief april 2021

OML-Nieuwsbrief april 2021

Inhoud van deze nieuwsbrief
Inmiddels is het tweede kwartaal van 2021 aangebroken. Er is weer volop nieuws te melden. Graag informeren wij u over ontwikkelingen binnen Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML).

In deze nieuwsbrief: 

  • OML verkoopt kavel op De Hanze aan ingenieursbureau
  • RSD Clothing BV start nieuwe ontwikkeling in Roermond via OML
  • OML verkoopt respectabel bedrijfskavel op bedrijventerrein Oosttangent in Roermond
  • Trotse jonge visser helpt bij faunabeheer
  • Rondleiding op Zevenellen voor wethouder en gedeputeerde
  • Dimass Group koopt OML kavel op Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen
  • Opsporen en ruimen niet-gesprongen explosieven op bedrijventerrein De Grinderij

OML verkoopt kavel op De Hanze aan ingenieursbureau
Op 30 november 2020 heeft OML een koopovereenkomst gesloten met SKS Group BV. De koop betreft een kavel van bijna 2.000 m2 op bedrijventerrein de Hanze, gelegen aan de zuidelijke stadsrand van Roermond.

De heer Khebreh is eigenaar van SKS Group BV. Een ondernemer pur-sang met een brede kennis met betrekking tot het ontwerpen, berekenen en detailleren van de bouwkundige constructies voor alle woningbouw en utiliteitswerken. Denk daarbij aan o.a. beton-, hout-, staal- en steenconstructies. Dit in combinatie met een afdeling die is gespecialiseerd in de bouwtechnische uitwerking van systeemvoeren (met name breedplaat), holle wanden, balkbodems en massieve prefab.
Klik hier voor het volledige bericht.

Ondertekening koopovereenkomst
van links naar rechts: Hans Coppus (directeur OML) – Annemarie van de Goor (Consultant OML) – Siamak Khebreh (directeur SKS Group BV)

 

RSD Clothing BV start nieuwe ontwikkeling in Roermond
In 2020 sloot OML een koopovereenkomst met RSD Clothing BV voor de koop van een bedrijfskavel ter grootte van 6.500 m2 in Roermond. Na enige vertraging vanwege Corona-perikelen, draagt OML op 9 april 2021 de grond over aan de nieuwe eigenaar.

RSD holding BV – REHALL ontwikkelt een bedrijfspand op bedrijventerrein Boven de Wolfskuil in Herten. De heer Hans Coppus, directeur bij OML, is zeer content met deze kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling op het terrein. ‘Het sluit perfect aan bij de doelen van beeldkwaliteit, zoals vooraf is afgestemd’, zoals hij omschrijft.
Klik hier voor het volledige bericht. 

Toekomstige ontwikkeling van RSD Clothing BV – Rehall op Boven de Wolfskuil.

 

OML verkoopt respectabel bedrijfskavel op bedrijventerrein Oosttangent in Roermond
Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) verkocht eind  2020 een respectabel bedrijfskavel van bijna 11.000 m² aan Forelle Eskina BV. De betreffende kavel ligt aan de Schepelstraat op bedrijventerrein Oosttangent/Roerstreek-West nabij de broodjeszaak en het tankstation. De Roermondse vastgoedontwikkelaar Forelle Eskina B.V. start in de zomer van 2021 met de bouw van een representatief bedrijfsverzamelgebouw. Het betreft 10 afzonderlijke bedrijfsunits die Forelle reeds te koop aanbiedt op hun website.
Klik hier voor het volledige bericht

Toekomstige ontwikkeling van Forelle Eskina BV op Oosttangent.

 

Trotse jonge visser helpt bij faunabeheer
Helemaal blij en trots laat de 11-jarige Tim Vervoort uit Kessel zijn vangst zien: een koi karper, een schitterend gekleurde vis. Uit de vijver bij het voormalige entreegebouw op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen. Tim is gek op vissen. Hoe mooi is het dan om met zo’n leuke hobby ook nog eens de faunabeheer-eenheid op het bedrijvenpark te kunnen helpen. Hoe? Lees gauw verder.

Tim Vervoort uit Kessel

 

Rondleiding op Zevenellen voor gedeputeerde en wethouder
De ontwikkelingen op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen volgen elkaar razendsnel op. Reden te meer om gedeputeerde Ruud Burlet van de Provincie Limburg, wethouder Piet Verlinden van de Gemeente Leudal en Roy Blijlevens, Bestuursadviseur Gedeputeerde Staten Limburg, rond te leiden over het terrein in Haelen (Gemeente Leudal).

OML- directeur Hans Coppus heeft hierbij de gelegenheid gekregen om aantoonbaar te maken dat OML stap voor stap de verwachtingen van duurzaamheid en circulariteit waar maakt. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van freesasfalt, hergebruik van bouwmaterialen zoals grond en de vormgeving van het recreatieve gedeelte ‘de groene long’. Met veel oog voor flora en fauna én de omgeving. De werkzaamheden zijn in volle gang op het terrein. Dat geeft meteen een imposante indruk van de veranderingen in het gebied. OML- gebiedsontwikkelaar John Giesen gaf uitleg over de planning en over de synergie tussen de diverse potentiële vestigers.

De OML ambitie van duurzaamheid en circulariteit wordt hier realiteit. Het is mooi om dit in de praktijk te kunnen tonen. En reden te meer om in de nabije toekomst ook een rondleiding aan te bieden aan gemeenteraadsleden, leden van gedeputeerde staten, klankbordgroepleden én andere geïnteresseerden. Zodra de coronamaatregelen dit weer mogelijk maken.

Op de foto van links naar rechts: Wethouder Piet Verlinden van de Gemeente Leudal – Dhr. Roy Blijlevens, bestuursadviseur Gedeputeerde Staten Limburg –  Dhr. Hans Coppus, directeur OML –  Gedeputeerde Ruud Burlet van de Provincie Limburg.

Dimass Group koopt OML kavel op Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen
Dimass Group BV sloot op 11 maart 2021 een koopovereenkomst met OML BV voor de aankoop van een bedrijfskavel op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen, gemeente Leudal. Met de aankoop van de kavel, van ruim 54.500 m² (waarvan circa 12.200 m² in optie), gaat voor Dimass Group BV een lang gekoesterde wens in vervulling om centraal en toekomstgericht te ondernemen. De kavel ligt aan de overkant van het bestaande pand van Dimass Group BV, welke het hoofdkantoor is waar zij sinds 2013 gevestigd zijn. Het nieuwe pand komt op een prachtige zichtlocatie en Dimass wordt daarmee het visitekaartje van het Bedrijvenpark Zevenellen.

Namens de aandeelhouders van OML is wethouder Piet Verlinden van de gemeente Leudal aanwezig en vanuit zijn portefeuille bedrijventerreinen woont Limburgs gedeputeerde Joost van den Akker de bijeenkomst bij. Van den Akker: “Dimass draagt met deze uitbreiding bij aan de moderne klantgerichte orderafhandeling vanuit onze provincie en neemt daarbij een prominente positie in op het bedrijvenpark in Midden-Limburg.”
Klik hier voor het volledige bericht. 


locatie Duurzaam Multifunctioneel bedrijvenpark Zevenellen
Van links naar rechts: Dhr. Piet Verlinden, Wethouder gemeente Leudal – Dhr. Joost van den Akker, gedeputeerde Provincie Limburg – Dhr. Peter Walraven, directeur Dimass Group BV – Mevr. Karien Walraven-Staadegaard, directeur Dimass Group BV – Dhr. Hans Coppus, directeur OML BV – Dhr. Jeroen Bertjens, Sr. Consultant Marketing & Sales OML BV.

 

Opsporen en ruimen niet-gesprongen explosieven op bedrijventerrein De Grinderij
Bijna negen kilo explosieven zijn ontdekt tijdens een opsporingsonderzoek op het toekomstige Bedrijventerrein De Grinderij. Het terrein is sinds 2013 bouwrijp. Het onderzoek naar en het ruimen van de niet-ontplofte oorlogsrestanten vond plaats in opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Het bedrijventerrein is nu veilig voor de verdere ontwikkeling van een tweetal ultra moderne distributiecentra.

Het opsporingsonderzoek vond plaats in het kader van de ontwikkeling van het bedrijventerrein De Grinderij. De aanwezigheid van explosieven werd al vermoed: in dit gebied zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog diverse bombardementen geweest. Het gebied werd specifiek verdacht van geschutmunitie van Britse, Amerikaanse én Duitse makelij. Veel van deze explosieven kunnen 75 jaar na dato nog steeds ontploffen.
Klik hier voor het volledige bericht. 

Niet-gesprongen explosieven op bedrijventerrein De Grinderij op de grens van de gemeente Roermond en de gemeente Maasgouw.

 

INTERESSE IN EEN KAVEL?
Heeft u interesse in een kavel op één van de bedrijventerreinen van OML? Neem geheel vrijblijvend contact op met de consultants van OML:  Jeroen Bertjens (06-10809106) of Annemarie van de Goor (06-20252138).

OML BV
Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML streeft naar de juiste leefbaarheid op het gebied van wonen, leren, werken, shoppen, recreatie & toerisme. Daarbij wordt gekeken naar een groter gebied dan de aandeelhoudende gemeenten van OML. Daarnaast wordt rekening gehouden met maatwerk bij het creëren van een goed vestigingsklimaat voor bedrijven op het gebied van het aanbod, de prijs, de kwaliteit en de segmentering. OML werkt voor en met bedrijven in alle branches, van zzp tot multinational en van landbouw tot dienstverlening en richt zich daarbij vooral op de samenwerking en kansen tussen bedrijven.

NIEUWSBRIEF
U ontvangt onze nieuwsbrief automatisch en kosteloos in uw mailbox. Heeft u anderen in uw omgeving die ook geïnteresseerd zijn in het ontvangen van deze niieuwsbrief? Zij kunnen zich gratis aanmelden op de website van OML via https://oml.nl/inschrijven

OML gesloten op de volgende feestdagen
Het kantoor van OML is gesloten op de volgende feestdagen:

– dinsdag 27 april 2021 i.v.m. Koningsdag

– woensdag 05 mei 2021 i.v.m. Bevrijdingsdag

– donderdag 13 mei 2021 i.v.m. Hemelvaartsdag

– maandag 24 mei 2021 i.v.m. Pinksteren

Maak kennis met de mensen bij OML?
Namens de aandeelhoudende gemeenten is OML hét aanspreekpunt en servicecentrum voor het bedrijfsleven. Wilt u nader kennis maken met het team? Klik hier.