OML Nieuwsbrief december 2021

OML Nieuwsbrief december 2021

Inhoud van deze nieuwsbrief

Het jaar 2021 is voorbij gevlogen. Met elkaar hebben we veel mee gemaakt. Graag geven wij u een update van de nieuwtjes, de wetenswaardigheden en de ontwikkelingen uit de tweede helft van 2021.
In deze nieuwsbrief:

  • OML 7 pijlers voor duurzame bedrijventerreinen
  • OML presenteert ‘Groen Brochure’ voor ondernemer
  • Tom Dohmen nieuwe gebiedsontwikkelaar bij OML
  • Bedrijfskavel Montfort in portfolio OML
  • Routz BV breidt uit in de gemeente Echt-Susteren
  • Op zoek naar personeel? Werkgeversservicepunt helpt!
  • Veiligheid voor alles – zichtbaar en herkenbaar
  • Op Bedrijvenpark Zevenellen wordt gewerkt aan oud en nieuw

 

OML 7 pijlers voor duurzame bedrijventerreinen 

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV  (OML) werkt sinds enkele maanden met zeven pijlers om haar ambities voor duurzaamheid en circulariteit,  tastbaar en uitvoerbaar te maken. Samen met de aandeelhoudende gemeenten, ondernemers, omwonenden en adviesorganen. De eerste geluiden én resultaten zijn veelbelovend . Hans Coppus, directeur OML: “Met een paar kleine stappen kun je al een groot verschil maken.”
Klik hier voor het volledige bericht.

7 pijlers van OML duurzaamheid en circulariteit

 

 

OML presenteert ‘groen brochure’ voor ondernemers    

Ondernemers krijgen heel wat om de oren als het gaat om verduurzaming van het bedrijf. Dit geldt voor nieuwe bedrijven, maar zeker ook voor bestaande bedrijven. Termen als waterpompen, gasloos, hittestress, energiebesparing, klimaatadaptatie en CO2 uitstoot, vliegen om de oren. Ondernemers zoeken naar hulp. Bij OML is het geen geroep in de woestijn. Wij luisteren naar onze klanten en dragen handreikingen aan om ze op weg te helpen.
Klik hier voor het volledige bericht.  

Groen Brochure van OML

 

Tom Dohmen nieuwe gebiedsontwikkelaar bij OML 

OML breidt haar team uit!
Tom Dohmen treedt per 1 januari 2022 in dienst bij OML. Tom gaat aan de slag als gebiedsontwikkelaar.

Tom heeft ruim 15 jaar gewerkt voor VolkerWessels. Een periode waarin hij alle kneepjes van het vak heeft geleerd en een berg ervaring heeft opgedaan. “Nu is het tijd voor iets nieuws. Nieuwe uitdagingen zorgen weer voor vernieuwde creativiteit. Samen met de collega’s van OML kunnen wij een bijdrage leveren aan de economische ontwikkelingen van de regio. Waarbij de toegevoegde waarde ‘het creëren van een goed vestigingsklimaat voor bedrijven én hun omgeving’ een belangrijke factor speelt”, aldus Tom.

Hans Coppus, directeur bij OML, geeft aan verheugd te zijn over de komst van Tom. “Wij zijn reeds langer aan het zoeken naar de juiste persoon, mét de juiste werkervaring én de juiste match voor OML. Met Tom hebben wij deze persoon gevonden en kijken dan ook met plezier uit naar de samenwerking. Wij wensen Tom veel succes en heten hem van harte welkom bij OML.”

Klik hier voor het volledige bericht

Tom Dohmen

 

Bedrijfskavel Montfort in portfolio OML 

De gemeente Roerdalen heeft één groot bedrijfskavel in de regio Midden-Limburg beschikbaar: ruim 7.000 m2. Recent sloten de gemeente Roerdalen en Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg een overeenkomst tot het uitvoeren van verkoopactiviteiten voor de betreffende kavel. ‘Wij zijn verheugd om de kavel op te kunnen nemen in onze portfolio’, aldus de heer Hans Coppus, directeur OML. “Mede gezien de opgetreden schaarste in bedrijfsgronden, de goede samenwerking met de gemeente Roerdalen en het uitgesproken vertrouwen om de juiste vestiger te vinden.”
Klik hier voor het volledige bericht. 

Bedrijfskavel in Montfort, gemeente Roerdalen

 

Routz BV breidt uit in de gemeente Echt-Susteren

Routz BV is al sinds enkele jaren gevestigd aan de Nobelweg in Echt. Gezien de groei van het bedrijf is het noodzakelijk om uitbreidingsmogelijkheden te onderzoeken. En dan het liefst in de directe omgeving van de huidige locatie. Die uitbreidingsmogelijkheid is gevonden op Businesspark Midden-Limburg in de gemeente Echt-Susteren. Op slechts een steenworp afstand van de huidige locatie. “Het is een toonbeeld van de huidige mogelijkheden”, aldus wethouder Geert Frische van de gemeente Echt-Susteren. “Goede bedrijven moet je helpen om in dezelfde vertrouwde omgeving te kunnen blijven opereren. En door een goede samenwerking tussen de gemeente, de ondernemer en OML is dit project tot stand gekomen. Wij zijn er trots op dat het bedrijf in onze gemeente kan blijven ondernemen”, aldus de heer Frische.
Lees hier het volledige artikel 

De nieuwe vestigingslocatie van Routz BV

 

Op zoek naar personeel? Werkgeversservicepunt helpt!  

Samen met ondernemers, omwonenden, overheden en adviesorganen werken we als OML aan het verbeteren van het vestigingsklimaat voor bedrijven én versterken we de economische structuur van Midden-Limburg. Daar hoort ook de factor ‘arbeid’ bij.

De vele bedrijven op de bedrijventerreinen zorgen voor forse werkgelegenheid in onze regio. En tegelijkertijd kennen zij ook de nodige uitvraag naar gekwalificeerd personeel, naar de juiste persoon op de juiste plek. Groeit uw organisatie en wilt u weten hoe u dit proces het beste kunt organiseren? Zoekt u medewerkers die voor lange of korte tijd uw organisatie komen versterken? Heeft u vragen over regelgeving en subsidies en meer? Het Werkgeversservicepunt (WSP) Midden-Limburg helpt. Hoe? Met onder andere kosteloze werving en selectie en sociaal ondernemerschap. Lees hier verder.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op Werkgeversservicepunt Midden-Limburg.

Meer informatie over het Mens Ontwikkel Bedrijf in de gemeente Leudal: klik hier voor een informatieve bedrijfsfilm.

Afbeelding uit de bedrijfsfilm van het Mens Ontwikkel Bedrijf in de gemeente Leudal

 

Veiligheid voor alles – zichtbaar en herkenbaar 

Vanaf nu kunt u ons niet meer missen op onze bedrijventerreinen of ergens anders onderweg. Met onze nieuwe stoere OML-jassen zijn we goed zichtbaar en herkenbaar. Natuurlijk prijkt ook het OML-logo op deze veiligheidsjas.

Makkelijker en veiliger: voor u en ons
Hans Coppus, directeur OML: “Onze OML-medewerkers zijn vaak op locatie te vinden. Deze jas maakt het werken makkelijker en veiliger. Voor u en ons. Zeker in deze dagen waarin het vroeg donker is. Als u ons ‘spot’ en u heeft vragen over OML-zaken? We staan u graag te woord.”
Klik hier voor het volledige bericht. 

Team OML met de nieuwe jassen-herkenbaar-zichtbaar-veilig

 

Op Bedrijvenpark Zevenellen wordt gewerkt aan oud en nieuw

Op het Duurzaam Multifuncioneel Bedrijvenpark Zevenellen, in de gemeente Leudal, wordt volop gewerkt aan oud-en-nieuw.
OML werkt hier aan de herontwikkeling van het terrein. Met de verkoop van de eerst kavels in 2021 wordt inmiddels door de eerste nieuwe vestigers hard gewerkt aan de nieuwbouw van de bedrijfspanden. Maar ook wordt gewerkt aan de sloop van het voormalige Attero-gebouw. Onderstaande film geeft u een goed beeld van de huidige werkzaamheden. Kijkt u mee? klik hier. 

Dronebeelden van de werkzaamheden op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen.

 

OML BV

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML streeft naar de juiste leefbaarheid op het gebied van wonen, leren, werken, shoppen, recreatie & toerisme. Daarbij wordt gekeken naar een groter gebied dan de aandeelhoudende gemeenten van OML. Daarnaast wordt rekening gehouden met maatwerk bij het creëren van een goed vestigingsklimaat voor bedrijven op het gebied van het aanbod, de prijs, de kwaliteit en de segmentering. OML werkt voor en met bedrijven in alle branches, van zzp tot multinational en van landbouw tot dienstverlening en richt zich daarbij vooral op de samenwerking en kansen tussen bedrijven.

 

NIEUWSBRIEF

U ontvangt onze nieuwsbrief automatisch en kosteloos in uw mailbox. Heeft u anderen in uw omgeving die ook geïnteresseerd zijn in het ontvangen van deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich gratis aanmelden op de website van OML via https://oml.nl/inschrijven

 

OML gesloten op de volgende dagen

Het kantoor van OML is in verband met de feestdagen gesloten van vrijdag 24 december 2021 tot maandag 3 januari 2022.

 

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Het team van OML wenst u fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling. We zien elkaar graag weer in 2022!

 

Maak kennis met de mensen bij OML?

Namens de aandeelhoudende gemeenten is OML hét aanspreekpunt en servicecentrum voor het bedrijfsleven. Wilt u nader kennis maken met het team? Klik hier.

INTERESSE IN EEN KAVEL?

Heeft u interesse in een kavel op één van de bedrijventerreinen van OML? Neem geheel vrijblijvend contact op met de consultants van OML:  Jeroen Bertjens (06-10809106) of Annemarie van de Goor (06-20252138).