Op zoek naar personeel? Werkgeversservicepunt helpt

Op zoek naar personeel? Werkgeversservicepunt helpt

Samen met ondernemers, omwonenden, overheden en adviesorganen werken we als OML aan het verbeteren van het vestigingsklimaat voor bedrijven én versterken we de economische structuur van Midden-Limburg. Daar hoort ook de factor ‘arbeid’ bij.

De vele bedrijven op de bedrijventerreinen zorgen voor forse werkgelegenheid in onze regio. En tegelijkertijd kennen zij ook de nodige uitvraag naar gekwalificeerd personeel, naar de juiste persoon op de juiste plek. Groeit uw organisatie en wilt u weten hoe u dit proces het beste kunt organiseren? Zoekt u medewerkers die voor lange of korte tijd uw organisatie komen versterken? Heeft u vragen over regelgeving en subsidies en meer? Het Werkgeversservicepunt (WSP) Midden-Limburg helpt. Hoe? Met onder andere kosteloze werving en selectie en sociaal ondernemerschap. Lees hier verder.

Groot en divers bestand werkzoekenden / Snel en kosteloze werving en selectie
Het WSP heeft een groot en divers bestand van gekwalificeerde werkzoekenden uit de regio en kan hierdoor snel de juiste invulling geven aan uw vacature. Of het nu een reguliere baan betreft of een functie voor een kandidaat met een arbeidsbeperking; het WSP zorgt voor de meest geschikte kandidaat, aansluitend op de functie-eisen en passend binnen uw organisatie. Snel en kosteloos.

Banenafspraak: nieuwe reguliere werkplekken voor mensen met arbeidsbeperking
Overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties hebben met elkaar een banenafspraak gemaakt in het sociaal akkoord: tot 2026 realiseren we landelijk 125.000 nieuwe reguliere werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Waarvan:

  • 100.000 banen bij bedrijven in de marktsector én
  • 25.000 banen bij de overheid.

Het WSP kan u helpen om te onderzoeken waar in uw bedrijf geschikte taken zijn voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Ook kunt u via het WSP een loonkostensubsidie aanvragen.

Over Werkgeversservicepunt
Werkgeversservicepunt Midden-Limburg is hét aanspreekpunt voor professionele ondersteuning en advies op het gebied van arbeid: één loket, één aanspreekpunt, waar u als werkgever terecht kunt met al uw vragen op het gebied van passend personeel. Werkgeversservicepunt Midden-Limburg is een bundeling van krachten van de Midden-Limburgse gemeenten, UWV en SW bedrijf.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op Werkgeversservicepunt Midden-Limburg.

Meer informatie over het Mens Ontwikkel Bedrijf in de gemeente Leudal: klik hier voor een informatieve bedrijfsfilm.