Panattoni Park Roermond verwelkomt CooperSurgical®

Panattoni Park Roermond verwelkomt CooperSurgical®

Medisch technologiebedrijf tekent langjarig huurcontract voor distributiecentrum van 18.000 m²

Panattoni Nederland verwelkomt CooperSurgical als huurder van haar distributiecentrum van circa 18.000 m² op het nieuwe Panattoni Park Roermond. Het Amerikaanse CooperSurgical is marktleider op het gebied van fertiliteitsgeneeskunde en vrouwengezondheidszorg en ontwikkelt gespecialiseerde medische hulpmiddelen zoals vruchtbaarheidsbehandelingen, testen en apparatuur voor zorgprofessionals binnen dit vakgebied. CooperSurgical tekende een langjarig huurcontract voor één van de twee distributiecentra die Panattoni ontwikkelt in Roermond. Het distributiecentrum waarin CooperSurgical haar intrek neemt, wordt onderdeel van haar Nederlandse en internationale distributienetwerk voor de gezondheidszorg. 

Het distributiecentrum van CooperSurgical wordt gebouwd op het terrein van een voormalige grindfabriek en zal bestaan uit een kantoor, magazijn en trainingsruimten. De komende maanden wordt het gebouw volgens BREEAM-NL certificering afgebouwd tot een state of the art distributiecentrum dat naadloos aansluit op de ruimtebehoeften en de strenge ESG-eisen en duurzaamheidsambities van CooperSurgical. Het distributiecentrum van CooperSurgical is gelegen op het toekomstbestendige Panattoni Park Roermond van circa 43.000 m². Naast het gebouw van CooperSurgical is op het park een tweede distributiecentrum van circa 25.000 m² in aanbouw.

“Onze nieuwe distributiehub voldoet aan de strengste certificeringseisen om negatieve impact op het milieu en de biodiversiteit van de omliggende omgeving tot een minimum te beperken en de positieve invloed op het welzijn van onze medewerkers te vergroten. Andere waardevolle factoren van de hub zijn de strategische ligging dicht bij de Duitse en Belgische grens en de uitstekende transportverbindingen over de weg, door de lucht, per spoor en over het water. Deze locatie in Roermond onderstreept de groei die wij als CooperSurgical hebben doorgemaakt de afgelopen tijd en door het betrekken van dit distributiecentrum kunnen wij ons verder ontwikkelen op een manier die past bij onze waarden.”, zegt Roy Wagemans Senior Manager Global Distributie en Logistiek van CooperSurgical.

Jeroen Gerritsen, Managing Director Panattoni Nederland: “Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum gaan we nu de laatste fase van Panattoni Park Roermond in. Samen met CooperSurgical werkt ons team hard om een gebouw te creëren dat niet alleen duurzaam is in technische, maar ook in menselijke zin. Zo hebben we tijdens het bouwproces alleen materialen gebruikt die een gezond binnenklimaat bevorderen en in het ontwerp zijn diverse maatregelen genomen die bijdragen aan het welzijn van medewerkers. Dit zijn onder andere luchtventilatie-units, aanpasbare klimaatbeheersing en douchefaciliteiten. We zijn blij dat we CooperSurgical, een vooraanstaande marktleider in de zorg, als eerste huurder op ons nieuwe Panattoni Park Roermond mogen verwelkomen.”

Samenwerking
Panattoni Park Roermond is gelegen aan De Grinderij in Herten (gemeente Roermond). Een terrein met een rijk industrieel verleden uit het begin van de 20e eeuw. Het terrein is door Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) verkocht aan Panattoni Nederland. Zowel OML als de gemeente Roermond hebben een belangrijke rol gespeeld bij de herontwikkeling van het terrein en waren betrokken bij het ontwerp en de bouwplannen voor deze nieuwe duurzame bedrijfslocatie. Aandacht voor het welzijn van de gebruiker en de omgeving stonden hierbij centraal. Het terrein krijgt naast een fietsenstalling en parkeerruimte met elektrische laadpalen ook een groene invulling om de ecologische waarde van het park te vergroten en de lokale biodiversiteit te ondersteunen.  De infrastructuur in en rond het complex is zo ontworpen dat eventuele overlast voor de omliggende buurt beperkt is.

Dirk Fransen, wethouder economie, stedelijke ontwikkeling & financiën van de gemeente Roermond: “De komst van CooperSurgical naar Roermond is een waardevolle aanvulling op de medisch-technologische sector in de regio. Dankzij OML en Panattoni zijn er randvoorwaarden gecreëerd om het Roermondse bedrijfsleven nog diverser te maken. Ik ben er trots op CooperSurgical welkom te heten namens de gemeente Roermond.” 

Duurzame bouw
Om het bouwproces van het nieuwe distributiecentrum zo duurzaam mogelijk te laten verlopen wordt er hoofdzakelijk met prefab bouwonderdelen gewerkt, om zo de hoeveelheid afval op de bouwplaats te minimaliseren. Het resterende afval wordt vervolgens voor 80% gerecycled of op passende wijze verwerkt. Om lokale planten- en diersoorten op het terrein de ruimte te geven en een gunstige omgeving te creëren voor biodiversiteit volgt de aannemer een door een gecertificeerde ecoloog opgesteld protocol.

Panattoni Park Roermond is ontworpen door Palazzo Group en wordt gebouwd door Goldbeck Nederland. CBRE en JLL traden op als adviseurs van Panattoni, Colliers trad op als adviseur van CooperSurgical bij de verhuurtransactie.

Over Panattoni Nederland

Panattoni Nederland ontwikkelt, realiseert en managet industrieel en logistiek vastgoed. Het is onderdeel van Panattoni Europe, dat op haar beurt onderdeel is van Panattoni Development Company Inc. Dat bedrijf werd 30 jaar geleden opgericht in de Verenigde Staten door Carl Panattoni. Tot op de dag van vandaag is Panattoni een privately owned familiebedrijf. Sinds de oprichting groeide de organisatie gestaag – in eerste instantie in de VS en Canada, maar later ook in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Momenteel is Panattoni actief in vijftien landen. Panattoni is sinds 2019 prominent aanwezig op de Nederlandse markt. Naast het bieden van state-of-the art opslag- en distributiefaciliteiten biedt Panattoni aanpalende diensten, waaronder assetmanagement en property management. Duurzaamheid is – ook in Nederland – een speerpunt van de onderneming. Alle ontwikkelingen, hebben het BREEAM-duurzaamheidscertificaat. Zij zijn aardgasvrij en waar mogelijk is bij de ontwikkeling gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Bij elke nieuwe ontwikkeling onderzoekt Panattoni het optimaal benutten van het zonnepotentieel van het betreffende dak.

www.panattonieurope.com/nl

 

Over CooperSurgical

CooperSurgical is een toonaangevend bedrijf op het gebied van fertiliteitsgeneeskunde en vrouwengezondheidszorg dat zich inzet voor vrouwen en gezinnen op de momenten in het leven die er het meest toe doen. CooperSurgical is koploper op het gebied van de ontwikkeling van innovatieve geassisteerde voortplantingstechnologie en medische oplossingen die het fertiliteitsartsen mogelijk maken om mensen met een kinderwens te helpen. Het bedrijf biedt momenteel meer dan 600 medische hulpmiddelen aan zorgverleners in de vrouwengezondheidszorg, waaronder test- en behandelingsopties. CooperSurgical is een dochteronderneming van CooperCompanies (NYSE: COO). 

https://www.coopersurgical.com/

Artist Impressions Panattoni Park Roermond, CooperSurgical distributiecentrum.