Regionale samenwerkingspartners op bezoek bij Zevenellen

Regionale samenwerkingspartners op bezoek bij Zevenellen

Zevenellen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van de regio. Dat maakte dat ambtenaren van de gemeente Weert, Nederweert en Leudal eind augustus een kijkje namen in Haelen. Na een toelichting van John Giesen, gebiedsontwikkelaar bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML), kregen zij een rondleiding over het bedrijvenpark Zevenellen.

Hans Corsten, organisator van deze excursie vanuit Gebiedsbureau Weert – Nederweert – Leudal: “Vanuit deze (hernieuwde) kennismaking, zowel met OML, het bedrijvenpark Zevenellen als onderling, is het nog makkelijker onderling kennis uit te wisselen. Zo spraken we tijdens de excursie ook over het begrip ‘biobased’, wat één van de uitgangspunten is voor Zevenellen. Bij ‘biobased’ wordt vaak aan de agro-sector gedacht, maar er zijn veel meer sectoren bij betrokken. Mooi om te zien hoe de nadere kennismaking ook de verdere samenwerking verstevigt. De aanwezige ambtenaren spreken regelmatig ondernemers, die op zoek zijn naar een vestigingsplek. Mooi als we die binnen de regio kunnen doorverwijzen. Daarmee werken we ook samen aan de regionale werkgelegenheid. Het begint allemaal met verbinden, partijen samen brengen,” aldus Hans Corsten.

Open Dag
OML organiseert in samenwerking met o.a. de gemeente Leudal en Strukton Civiel Zuid in 2020 een Open Dag voor omwonenden en overige geïnteresseerden. Nadere informatie volgt.