Spickerhoven III in Roermond

Spickerhoven III in Roermond

Het gebied Spickerhoven III is door de gemeente Roermond aangewezen voor de mogelijke ontwikkeling tot een bedrijventerrein. Momenteel onderzoekt OML de mogelijkheid tot het vestigen van een hulpdienstencluster op deze locatie. Denk hierbij aan brandweer, ambulance en ondersteunende functies.

Centrale ligging essentieel

Een goede huisvesting van de hulpdiensten is belangrijk voor de veiligheid in Roermond en de omgeving. Het samenbrengen van de hulpdiensten op één plek helpt bij de onderlinge samenwerking. Spickerhoven III is centraal gelegen in de regio waardoor de aanrijtijden verkorten en de hulpdiensten, bij calamiteiten, snel ter plaatse kunnen zijn.

 

Luchtfoto van de omgeving Spickerhoven III in Roermond
Luchtfoto van de locatie Spickerhoven III in Roermond

Intenties en haalbaarheidsfase

OML heeft in juli 2023 een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Roermond. Dit betekent dat OML, samen met de gemeente, aan de slag gaat met de planvorming en de uitwerking. Binnenkort sluit OML de intentieovereenkomsten met de Ambulancezorg Limburg, de brandweer en de Veiligheidsregio Limburg Noord (VRLN).

Bij de ontwikkeling horen verschillende onderzoeken. Denk daarbij aan het te verwachten geluid en licht met de mogelijke vestiging van de hulpdiensten, het verkeer en de toegankelijkheid. Ook de mogelijke (landschappelijke) inrichting van het gebied hoort daarbij. Daarnaast vindt onderzoek naar planten, bloemen en dieren (het zogenaamde flora- en faunaonderzoek) plaats.

Allereerst wordt in kaart gebracht of het project haalbaar is. Dat is op dit moment nog niet vastgesteld (augustus 2023).

Locatie Spickerhoven III in Roermond
Locatie Spickerhoven III in Roermond

Omgevingsdialoog en Vragen & Antwoorden

Na het eerste positieve besluit tot verdere ontwikkeling (dit volgt na de haalbaarheidsfase) hebben we nog diverse stappen en besluiten te gaan voordat de hulpdiensten echt naar deze locatie kunnen verplaatsen. Daar betrekken wij graag de omgeving bij. Hiervoor wordt een omgevingsdialoog opgestart. Daarbij organiseren wij ook een informatieavond. Tijdens deze avond gaan wij graag in gesprek met iedereen. Wat speelt er? Zijn er zorgen? Heeft u vragen? Zijn er goede bruikbare ideeën of tips? Wij halen dit graag bij u op. Uiteraard worden de eerste initiële plannen gedeeld en vooral kan iedereen kennis maken met elkaar.

De datum is nog niet vastgesteld. Wij houden u op de hoogte.

Wij hebben alvast een aantal vragen verzameld en daarop de antwoorden geformuleerd. Deze zijn terug te vinden in het overzicht ‘MOGELIJKE VRAGEN EN ANTWOORDEN SPICKERHOVEN III TE ROERMOND’. U kunt het document hier, aan de rechterkant, downloaden.

Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer weten? Neemt u gerust contact met ons op. U kunt bellen naar 0475-426242 of een mail sturen naar info@oml.nl en vragen naar Annemarie van de Goor (communicatie) of Tom Dohmen (gebiedsontwikkeling).

 

Locatie Spickerhoven III in Roermond

Spickerhoven III ligt aan de oostelijke stadsrand van de stad Roermond. Momenteel is het gebied in gebruik als agrarisch gebied. Totaal heeft het een oppervlakte van ruim 3 hectare. De locatie ligt ingesloten tussen de Sint Wirosingel en de A73. De begrenzing door de houtwallen aan de Sint Wirosingel en de hoger gelegen weg Spik geeft de plan-locatie een geïsoleerde uitstraling.

Plangebied Spickerhoven III in Roermond

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen of suggesties? Neem contact met ons op.

array(3) { ["title"]=> string(16) "Contactformulier" ["url"]=> string(23) "https://oml.nl/contact/" ["target"]=> string(0) "" }

Tom Dohmen (gebiedsontwikkeling)

Tom Dohmen (0475-426242 - info@oml.nl)

Contactformulier
array(3) { ["title"]=> string(16) "Contactformulier" ["url"]=> string(23) "https://oml.nl/contact/" ["target"]=> string(0) "" }

Annemarie van de Goor (communicatie)

Annemarie van de Goor (0475-426242 - info@oml.nl)

Contactformulier